Maximale flexibiliteit door de nieuwe Cazeneuve Optimax Plus 590

Het machinepark van Heerbaart Jongman Metaal is sinds kort verrijkt met een Cazeneuve Optimax Plus 590 x 1800 vlakbed draaimachine. Op de Technishow in de Jaarbeurshallen in Utrecht stond de machine, met een maximale draaidiameter van Ø583 en een afstand tussen de centers van 1.800 mm, nog te pronken in de stand van BMT Machine Tools. Inmiddels is de nieuwe aanwinst verhuisd naar de fabriek van Heerbaart Jongman Metaal in Hengelo.

“Het is de ideale machine voor enkelstuks en klein seriewerk”, vindt mede-eigenaar Ton Heerbaart. De Cazeneuve is flexibel inzetbaar en biedt de kwaliteit, precisie en snelheid waar klanten van Heerbaart Jongman Metaal de vruchten van plukken. Waar haast en spoed gewenst is, precisie van belang is en kwaliteitseisen hoog zijn zal de Cazeneuve Optimax Plus 590 van grote meerwaarde blijken te zijn.

Door korte insteltijden zijn kleine series sneller te produceren en is de capaciteit flexibel in te zetten. De Teach-in besturing via Siemens 840 Dsl CNC maakt het programmeren van de Cazeneuve gebruikersvriendelijk en zorgt voor een hoge nauwkeurigheid. Precisie die nog vergroot wordt door de ergonomische kwaliteitseisen die er aan de Cazeneuve gesteld zijn. De Cazeneuve Optimax Plus 590 is kortom een aanwinst voor het productiepark van Heerbaart Jongman Metaal in Hengelo.