Kwaliteit, daar draait het allemaal om

Het ISO 9001:2008 certificaat hangt mooi ingelijst te pronken aan een wand bij Heerbaart Jongman Metaal. Het behalen van de hercertificering levert al bijna geen gejuich meer op binnen het bedrijf. Het wordt haast een macht der gewoonte. Al sinds 2001 voldoet Heerbaart Jongman Metaal aan de strenge eisen die volgens de meest gekende kwaliteitsmanagement normen worden gesteld. En toch is het iedere keer weer een bevestiging van de kwaliteit en een erkenning van de prestaties die het bedrijf levert. Heerbaart Jongman Metaal groeit, de eisen vanuit de markt en de regelgeving worden steeds verder aangescherpt, maar procedures en bedrijfsprocessen zijn en blijven volledig onder controle.

In 2001 was Heerbaart Jongman Metaal één van de eerste bedrijven die het op dat moment nieuwe ISO 9001:2000 certificaat behaalde. Het toeval wil dat Heerbaart Jongman Metaal ook bijna de laatste is die de ISO 9001:2008 behaalt. Opnieuw worden de eisen van de normering aangepast en zal er in de toekomst meer focus komen te liggen op menselijk handelen.

Bijzonder trots is Heerbaart Jongman Metaal op de overstempelingsbevoegdheid voor PED (Pressure Equipment Directive). Producten voldoen aan alle fundamentele veiligheidsvoorschriften van de Europese richtlijn. Traceerbaarheid van materialen in de bedrijfsprocessen is daarvoor van het grootste belang en volledig gewaarborgd binnen het bedrijf. De certificering is van grote waarde voor de klanten van Heerbaart Jongman Metaal, die voornamelijk in bedrijfstakken opereren waar materialen onder hoge druk worden toegepast en waarbij er vanuit gegaan moet worden dat materialen voor honderd procent de eigenschappen bezitten die ze moeten hebben. De PED certificering van Heerbaart Jongman Metaal maakt bovendien het inkooptraject voor klanten gemakkelijker en sneller.

Heerbaart Jongman Metaal is trots op het behalen van beide certificaten, maar beseft dat beheersen en verbeteren van prestaties een continu proces is en dat bedrijfsvoering altijd verder geoptimaliseerd kan worden.

 

CrystaApexS_9106

Een optimalisatieproces waaraan de nieuwe Mitutoyo coördinatenmeetmachine Crysta-Apex S9106 zeker een bijdrage zal leveren. Vanaf begin mei is de 3D meetmachine operationeel in staat zeer exact te meten en meetrapporten volgens klantspecificatie te produceren. De geautomatiseerde temperatuurcorrectie verhoogt de kwaliteitscontrole nog verder.

En kwaliteit, daar draait het allemaal om.

Bekijk onze certificaten als PDF:
G 0304- PED Nederlands
ISO 9001 tot 2018