Heerbaart Jongman investeert fors in machinepark

Investeren in een periode waarin de afzetmarkt een moeilijke tijd heeft doorgemaakt, daarvoor heb je moed nodig en vooral veel vertrouwen in de toekomst. Bij Heerbaart Jongman Metaal ontbreekt het aan geen van beiden. Sinds kort pronkt er in de fabriek een fonkelnieuwe Puma700 CNC computergestuurde draaibank en wordt er geïnvesteerd in een nieuwe meetkamer. Uitbreidingsinvesteringen die de metaalfabriek in Hengelo een uitstekende positie verschaffen een sprong voorwaarts te maken en met een hoogwaardig, eigentijds machinepark nog beter aan alle leverwensen van afnemers te kunnen voldoen.

De metaalindustrie is heel voorzichtig aan het herstellen. Heerbaart Jongman Metaal aarzelde geen moment en investeerde fors om de hoogwaardige, gecertificeerde producten nog sneller te kunnen leveren, nauwkeuriger en betrouwbaarder te maken.

“Als wij geen vertrouwen in de toekomst hadden gehad, dan hadden we deze investeringen niet gedaan”, zegt mede-eigenaar Henk Pol. “We zijn meerdere markten aan het verkennen en zien daarnaast groeiende exportmogelijkheden binnen de petrochemische industrie.” Bij Heerbaart Jongman Metaal, waar leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel staan, biedt de Puma700 de technische mogelijkheden om nog beter te voldoen aan de wensen van de klanten.

In de bedrijfstakken waar de producten van Heerbaart Jongman Metaal hun bestemming vinden, zoals de offshore en petrochemische industrie, worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit, korte levertijden en optimale service. “Door de Puma700 wordt de doorloopsnelheid in onze fabriek verbeterd. Het nieuwe besturingssysteem biedt ons bovendien meer mogelijkheden en stelt ons in staat om nog nauwkeuriger te werken. Het is een fantastische machine.”

Precisie waar ook de in te richten nieuwe meetkamer een bijdrage aan zal gaan leveren. “Met de 3D-meetapparatuur kunnen we tot op een duizendste van een millimeter nauwkeurig meten.” De fabriek in Hengelo is met de beide aanwinsten, waarmee de hoogopgeleide vakmensen inmiddels met plezier aan het werk zijn, volledig toegerust voor een toekomst, die met veel vertrouwen tegemoet wordt gezien.

Heerbaart Jongman Metaal is een gespecialiseerd bedrijf voor verspanende metaalbewerkingen op maat, ISO 9001 gecertificeerd en stempelbevoegd volgens Lloyd’s en PED. Stafmateriaal of buizen van (on)gelegeerd/roestvaststaal of speciale materialen; in bijna alle gevallen direct uit eigen voorraad.

Nieuwsbrief blijven ontvangen? Meld u hier aan.